3 d’abril del 2019

Cayetana Àlvarez de Toledo "CAT"


Cayetana Àlvarez de Toledo "CAT"

Quan es va anunciar que Cayetana Álvarez de Toledo es presentava com a número 1 del PP per Barcelona, el primer que em va venir al cap va ser el record de veure-la asseguda, en actitud més o menys displicent i un xic "foteta", en el judici que es va fer al President Mas per la realització la consulta del 9 de novembre de 2014. Encara em pregunto que coi hi feia allà i com va poder accedir.

Cayetana Álvarez de Toledo Peralta-Ramos, deu ser el terror dels dissenyadors de targetes, les seves han de ser dobles, com un llibret, per donar cabuda a tanta noblesa. Si algú s'entreté a mirar el seu arbre genealògic, pot caure de cul en veure quanta aristocràcia tragina al damunt. És la tretzena marquesa de Casa Fuerte, un títol nobiliari concedit en temps de Felip V. Ja se sap que aquests títols es concedien pels serveis prestats, que en cap cas eren els serveis prestats per un àngel de la Caritat.

Ella pot ser molta marquesa de Casa Fuerte, però en tot cas això li ha vingut donat. Vagi una prebenda hereditària, com moltes que tenen, o més ben dit es troben, els nascuts en el sistema de "castes" en què vivim. Però bé, el fet, fet està, i santa Rita, Rita.... No crec que mai renuncií al títol ni a les seves idees, ni ara, molt menys, a ser candidata del PP. Fet aquest darrer que motiva aquest post.

Cayetana ha fet bandera de què no coneix el català i que per a ella això és un avantatge presentant-se per Barcelona. Bé, ella sabrà! Diu no conèixer el català, malgrat haver estat casada, durant 17 anys i fins fa poc, amb un català. Un cosí seu en quinze grau!, segons l'heraldista Armand de Fluvià, Quines coses aquestes de les famílies de llinatge que ho tenen tot documentat! Bé, el senyor Güell, així es deia el seu marit, és un descendent dels Güell que "donaven feina" a en Gaudi. No sé si ha exercit mai de català, almenys idiomàticament parlant, a casa seva. Pel que es veu no, atès el desconeixement de la seva ex.

Cayetana va néixer a Madrid, es va criar a l'Argentina, va estudiar més tard a Anglaterra, a Oxford. Allà es va graduar i més tard va fer un Doctorat, supervisat per J.H. Elliot, sobre la figura d'un bisbe que va ser Virrei a Nova Espanya. Sobre que l'havia de fer si no? Malgrat que es diu que té tres nacionalitats, aquesta "argentinofrancoespanyola", que parla amb un cert deix porteño, ha manifestat que ella va decidir ser espanyola. Quina sort que té la Cayetana, que pot triar i decidir!

El pare de Cayetana, l'anterior marques, de jove, va lluitar amb "La Resistence". No em qüestiono el perquè ho va fer, però sí que em qüestiono com veuria que ara la seva filla fes companyia amb aquells que no han renunciat a la figura ni al llegat de qui va rebre a Hitler a Hendaia.

No fa gaire en una entrevista a la televisió va afirmar "A lo largo de mi vida he defendido una serie de idees con tesón y cabezoneriapero con coherencia". Si tenim en compte que "tesón y cabezoneria" són pràcticament sinònims, començo a veure-li la coherència, també, però, li començo a veure aquell defecte tan espanyol, del que s'enfotia Machado: "De diez Cabezas nueve embisten y una piensaNunca extrañeis que un bruto se descuerne luchando por la idea".

Cayetana té maneres, educació i títols en una universitat de prestigi, no pas a la URJC. Això no vol dir que tot plegat la deslliuri del que comentàvem abans. Tampoc que la deslliuri de l'atreviment amb què la imbecil·litat, que també es manifesta en persones amb educació i cultura, afronta aquelles coses que ignora. L'altre dia en vam tenir un exemple quan es va atrevir a dir "Por qué no se disuelve VOX si Rajoy ya se ha ido?". Si ja sé que em direu que està en pre-campanya i ja se sap. Però podria afinar una mica més, no? Que es pensa que el PP s'ha tret tot el que porta al damunt, que el PP d'avui no és el d'abans-d'ahir? Si-ús-plau!

Per no cansar més amb cites les acabaré amb les opinions que respecte a l'Independentisme y Podemos, té la Candidata per Barcelona. "Podemos és el burro de Troya de la Democràcia, lo digo para no ofender la nobleza del caballo". "Ahora que se ha disuelto el independentismo catalàn, hemos de disolver el de Podemos". Això em fa pensar en allò de "qui té gana pa somia".

D'aquesta amiga de Vargas Llosa i també d'Arcadi Espada, segons els "mentideros" de la capital del Reino, podem esperar uns quants estirabots i extravagàncies més en aquesta campanya electoral. Ho farà, això sí, amb molta més elegància i aparent educació que la seva rival per Barcelona la Inés Arrimadas; aquesta darrera dialècticament llueix més per una baralla amb estirada de cabells o una discussió de patí de veïnes. Friso per veure-les enfrontades, en un debat, eh! Faria com el senyor Boye i aniria a buscar "palomitas". Però molt em temo que això no passarà, gats amb gats no s'esgarrapen! En aquest cas gates! Crec que ambdues, amb tota la seva artilleria, aniran contra Catalunya. Si, clar, clar, clar, elles diran contra l'independentisme. Llavors serà quan uns quants d'aquells nou de cada deu que parlava en Machado, que viuen aquí, votaran a una o a l'altra, incapaços de veure que tot plegat, fent-ho, ens fotem pedres damunt el teulat.

3 d'abril de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada