21 de març del 2010

TV3, de qui és?

TV3, la nostra, la vostra, la seva. De qui dimonis és TV3? No és que els dubtes sobre la Televisió de Catalunya sorgeixin de cop i volta, per un fet concret, per quelcom que hagi pogut passar avui. És un cúmul de malentesos entre “mi” i el que percebo als telenotícies.

Malament aniríem si sempre el tractament que es fes de les notícies coincidís “fil per randa” amb el que jo entenc, crec o percebo com a cert. Evidentment tots tenim la nostra opinió i el que per alguns són certeses en altres desperten o són simplement dubtes .

Però, des de ja fa molt de temps, el que veig a TV3 no m’agrada. Cada cop és percep més un desviament “ideològic”, una escora cada cop més pronunciada que impedeix entendre les notícies, sinó és entenent-les d’una determinada manera.

Hi veig massa deriva, massa maniqueisme, massa “correcció política”, massa d’un color i molt poc d’un altre. En definitiva massa desequilibri.

Estrany és el cap de setmana, que si surt algun polític al telenotícies no sigui sempre del mateix partit, a vegades en surt més d’un del mateix partit. No estic pas parlant dels partits majoritaris, per descomptat.

Després, quan arriben les eleccions, hem de sentir la cantarella als periodistes de “que no firmen els reportatges per que els assignen els minuts en funció de la representativitat dels grups polítics”.

I aquí hi ha els dos grans defectes actuals de TV3. Per una part s’està convertint en un acotat dels partits establerts que forcen l’acompliment d’unes regles i per altra part, hi ha uns periodistes que en moltes ocasions obeeixen a les seves filies i fòbies. A més caldria considerar si la majoria d’ells no són “monocolors”.

És lògic, doncs, que fora d’aquests interessos i d’aquestes filies no existeixi res més, això empobreix el mitjà. Per altra banda, i aquí deu d’haver un cert dirigisme polític, cada cop es percep una “provincionanització” una regionalització del mitjà. Les notícies estan cada cop més supeditades al que succeeix a la resta de l’estat; es mira més a la “meseta”que a Europa.

TV3 esta deixant de ser un finestra oberta al món, està deixant de ser la televisió d’un país, per a convertir-se en la televisió d’una autonomia espanyola. Encara no s’han atrevit, com ha passat a Euskadi, a fer treure el mapa dels països catalans, però com diuen a les Castelles. “todo se andará”. Tant de bo m’equivoqui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada