29 de novembre del 2015

La Transició que no va ser Èxode

Quaranta anys donant voltes pel desert. Quaranta anys de Transició. Quaranta anys de no acabar d’anar enlloc.

Quaranta anys i ara quan semblava que teníem l’abast la Terra Promesa hem de tornar a “Egipte”. Ens preguntem si és que mai vam arribar a sortir.

Quaranta anys amb els caps cots i humiliats. Quaranta anys i ara més mesells i macips que mai! Mai vam travessar el mar Roig. Mai es van obrir les aigües per deixar-nos pas. Mai es van tornar a tancar per deixar res enrere. Mai no va haver-hi Ruptura.

Mai “El Faraó” no es va penedir, no havíem anat enlloc. Mai ens va perseguir, encara hi érem. Mai va patir, els seus eren amb nosaltres.

Mai no es va trencar res. Mai no es van rompre els lligams. Mai van petar les baules que estaven fermament unides. Mai les cadenes del nostre esclavatge no es van obrir per alliberar-nos. Mai va haver-hi Ruptura! Va haver-hi Reforma per no canviar res!

Contents i enganyats? Mai havíem fet tant i havíem obtingut tan poc a canvi. Mai “Egipte” no havia fet tants monuments al no-res a costa nostra. Sempre hem pagat les seves obres amb el nostre esforç i no les gaudirem mai.

Sempre captius tots plegats; els uns i els altres. Sempre contents i enganyats, aquest va ser el Canvi! Sempre hem estat esclaus! Els que ja sabíem que ho érem i els que mai s’han adonat que també ho han estat sempre.

Quaranta anys d’ensarronada. Quaranta anys d’un vagar per un desert, més mental que físic. Quaranta anys i “el Faraó” encara hi és. Quaranta anys i les plagues les patim nosaltres. Quaranta anys de marcar-nos els llindars i finalment l’Àngel sempre ens copeja.

Quaranta anys i ens semblava que ja ho teníem a tocar! Quaranta anys i els que caminaven amb nosaltres són els que no ens deixen continuar. Quaranta anys i els que estan amb nosaltres ens fan tornar.

Quaranta anys de Transició que van ser un vagar sense arribar gaire lluny. Quaranta anys contents i enganyats. Quaranta anys i continuem allà mateix!

Després de quaranta anys cada vegada menys contents i una mica més desenganyats! Cada cop pitjor!

Fins a quant?

29 novembre 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada