19 de juliol del 2016

Comentari a l’elecció de la Presidència del Congrés



No me'n puc estar de comentar l'elecció del nou President del Congrés, en aquest cas nova Presidenta. Ho faré amb una mica d'humor, una bona dosí de sarcasme i uns pessics de mala llet. En primer lloc felicitar a en Santi Vila per la part que el toca, sempre alegra que els amics, i l'ex-ministra Pastor ho és d'ell, triomfin. En aquest cas assolint un important càrrec representatiu. Però deixem a en Santi Vila que prou feina té ara al PDC.

El que més m'ha cridat l'atenció de tot plegat, però ha estat el sainet dels amics de Qwerty, ECP, BEC i tota la patuleia de sigles que defineixen als "poscos" i adlàters amb l'alcaldessa Colau i el Diputat Domenech al capdavant. També una menció a la proposta, per part de "CDC" de presentar a en Quico Homs com a President del Congrés i a la filigrana anunciada, amb l'excusa que hi ha tres candidats, que corria avui per les xarxes, per part d'ERC. Tot plegat per no votar a cap dels tres, Homs inclòs. Al capdavall sembla que tant ERC com CDC s'han abstingut, facilitant que Ana Pastor sigui la nova Presidenta del Congrés. Realment qui ho ha facilitat ha estat l'electorat espanyol que ha votat més a les dretes –PP i C's- que a les esquerres. Ho delimito així perquè m'entengueu. En definitiva la gran majoria del Congrés és nacionalista espanyola i el fet que siguin d'esquerres o de dretes com a catalans ens l'hauria de portar...

Aquest modest blogaire, de resultes de lesdeclaracions que va fer la nit de les darreres eleccions el 26 de juny passat,ja definia fa uns dies a en Xavier Domenech com un aprenent avançat de demagog, perillós si se'l deixava temps; bàsicament perquè no em sembla gaire llarg. El seu somriure "fotetes" i les seves astracanades – recordem que la nit electoral del 26-J es va dedicar a arremetre contra Convergència i a dir que hi havia alternativa a Catalunya - La seva, lògicament. Però alternativa a què? Si ens estan reduint l'autonomia, cosa a la qual han contribuït els dispendis i el deute acumulat entre 2008 i 2010 mentre governaven els seus col·legues d'ICV-EuA. Cosa que ara tots plegats semblem haver oblidat, entre altres raons perquè ara ERC està en una altra dimensió, el mateix que la política catalana.

Doncs bé durant 24 hores, més o menys, en Xavier Domenech, per allò que li han donat corda (ja va començar fa mesos la cosa quan es va parlar d'ell com a Ministre de la Plurinacionalitat), ara semblava que seria el candidat de les esquerres, "espanyoles of course", a la Presidència del Congrés, amb el suposat beneplàcit del PSOE. Doncs bé, de cop i volta, es va fer el "pressing" als blasmats Convergents i a ERC perquè votessin a favor seu. Perquè ell, en Xavi, des de la Presidència del Congrés podria fer tantes coses i tantes i tantes... i tantes coses. Ara resultava, doncs, que els Convergents eren imprescindibles i uns bons companys de viatge, mira tu quines coses!

L'Ada Colau, donant-li suport, fent tuits autoqualificant-se d'ingènua, perquè no entenia com tots no es podien ajuntar per arraconar el PP. Ho deia pensant que molts ingenus la creurien. Bé sap que si volia sumar allà, a Madrid, també calia que sumés aquí. Calia que els seus, en Coscu, en Franco-Rabell, l'Albano Dante..., sumessin aquí per aprovar uns pressupostos amb molta despesa social, vagi el màxim que es podia amb l'economia escanyada que tenim. Però ai las! Aquí, que és on poden sumar de debò, sumen amb PP i C's. Carai tu!

L'última ha estat el prodigi, que jo malauradament no coneixia, d'un tal Raimundo Viejo Viñas, que sembla que és un "edil" a l'Ajuntament de Barcelona per part de BEC, o sia "la colla de la Colau", per si us heu despistat amb tanta sigla. Doncs bé el senyor Viejo ha tingut els nassos de fer un Twiit miserable, criticant i culpabilitzant a ERC i CDC, per la seva abstenció, de què no fos en Patxi Lòpez – un altre que va governar Euskadi amb el PP- President del Congrés espanyol. Ho ha fet amb un text de "traca i mocador". "ERC i CDC posen a l'Ana Pastor a la Presidència del Congreso. Els familiars de les víctimes d'Angrois no oblidarem mai". Oblida el senyor Viejo que si PP i C's han imposat la seva candidata, tal com ja dèiem abans, és perquè van ser més votats pels ciutadans espanyols. El resultat de la suma dels dos partits, cal recordar-ho, els va deixar a tan sols 7 escons de la majoria absoluta a les passades eleccions espanyoles.

No cal dir gairebé res més, oi?

19 de juliol de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada